Rakke Robootikud FLL finaalvõistlustel

Huvitegevus

FLL_finaal_2015_kannel14.-15. märtsil 2015 toimus Tartu AHHAA Teaduskeskuses Eesti First LEGO League finaalvõistlus. Võistlus oli rahvusvaheline – peale eestlaste osalesid meeskonnad ka Lätist, Leedust, Norrast ja Moldovast. Võisteldi mitmel alal: robotimäng, robotidisain, projekt, meeskonnatöö, põhiväärtused ja boksi disain. Kuigi Rakke Robootikute esimene võistluspäev oli üsna närvesööv ja pingeline – vahetult enne võistlust unustas robot kõik programmid ja isegi oma nime – suutsid võistlejad teiseks päevaks programmid taastada ja tõusta robotimängu konkurentsis kesksele positsioonile (19. koht 33 võistkonna seas). Kuigi meil olid kõrged punktid robotidisainis ja meeskond toimis igati põhiväärtuste kohaselt, oli meie trumbiks siiski projekt „Virtuaalne väikekannel“. Noored robootikud on valmistanud Kristjan Variksoo eestvedamisel virtuaalse kandle, mida saab mängida internetis kasutades arvuti klaviauuri ja hiirt. Igaüks võib seda ise järgi proovida aadressil http://rakkerobootikud.tk/Kannel Võistluste kohtunike arvates oli meie projekt väärt esikohta ja saime koju tuua eelmistest veidi suuremamõõtmelise Lego detailidest tehtud karika.

Aprillis on meil taas ees võistlused. Suuremad ja tegijamad osalevad 18. aprillil kahe korraldaja poolt organiseeritud võistlusel “Võru Roboti Tsõõr ja RoboMiku lahing 2015” kuhu võetakse Lego robotitele lisaks kaasa Arduino robotid.

Kõige väiksemad robootikud lähevad oma esimesele võistlusele Junior FLL Tallinnasse Energia Avastuskeskusesse 25. aprillil.

HOIDKE MEILE PÖIALT!

Juhendajad Velle Taraste ja Leelo Ambos