Külas oli lastekirjanik Mika Keränen

Õppetöö

IMGP8190

  1. novembril oli Rakke Gümnaasiumis 5.-7.klassi õpilastel külas lastekirjanik Mika Keränen.

 Mika Keränen on soome kirjanik, kes elab juba pikka aega Eestis, Tartus. Oktoobris ilmus tema uus raamat „Küttepuuvargad“, mida ta meile tutvustas ning rääkis veel palju põnevaid lugusid oma elust ja sellest, kust ta oma raamatutele ainet on saanud. Lastel oli palju küsimusi. Kirjanik on väga sõbralik, lõbus ja hea huumorisoonega inimene, tegi palju nalja ning meeldis meile väga. Mika luges ette oma raamatutest katkendeid ning kuulajad nakatusid lugude loomispisikusse ning pakkusid välja uusi ideid ja teemasid, mida kõike võiks kirjutada. Aga kirjanikul oli siinkohal oma soovitus: kui nii palju põnevaid ideid, siis hakake ise raamatuid kirjutama ja pange sinna sisse kõik oma fantaasiad.

Mika Keränen oli kaasa võtnud oma raamatuid, mida sai poest odavama hinnaga osta. Paljud kasutasid seda võimalust ja palusid raamatusse autogrammi. Nii mõnelgi oli  kodust kaasa võetud raamatud autogrammi ja pühenduse jaoks.

Heameelega lubas ta ennast koos lugemisringi lastega  fotografeerida ja palus,  et pildid kindlasti ka temani jõuaks.

Oli väga tore pärastlõuna, selliseid kohtumisi võiks sagedamini olla.

Lugemiringi lapsed

Liisi Randkivi ja Katri Miili Järvesaar