Tulevikutalent 2015 Kristjan Variksoo

Õppetöö

2015.a kevadel Rakke Gümnaasiumis 9. klassi lõpetanud ja nüüd Jõgevamaa Gümnaasiumis õppiv Kristjan Variksoo võitis Maxima Eesti stipendiumikonkurssil “Tulevikutalent 2015” esikoha teadustalentide kategoorias. Teadustalendi kategoorias tunnustatakse täppisteaduste valdkonnas silmapaistvaid noori. Siia alla kuuluvad näiteks matemaatika, programmeerimine, joonestamine, füüsika, keemia, bioloogia ja loodusõpetus.

Kristjanit iseloomustab iseseisev mõtlemisoskus ja suur huvi infotehnoloogia vastu. Oma teadmisi ja oskusi sai Kristjan hakata rakendama 2013.a. alustanud robootikaringis, mida juhendavad Velle Taraste ja Leelo Ambos. Rakke võistkonna edu First Lego League robotivõistlustel on suuresti taganud Kristjani programmeerimisoskused. Programmeerimist on Kristjan õppinud peamiselt  iseseisvalt.

Koos  kaaslastega robootikaringist on Kristjan välja töötanud Virtuaalse väikekandle – vaata täpsemalt http://rakkerobootikud.eu/Kannel/ ja esinenud edukalt HITSA konkursil „Tuleviku õpperuum 2050“, kus Kristjani, Allari ja Mareki mäng  „Värvide ja kujundite mäng“ kategoorias arvutianimatsioon või –mäng saavutas 3. koha rohkem kui viiekümne nende vanuserühmas „Animatsioon või mäng“ kategoorias esitatud töö hulgas. Vaata täpsemalt http://rakkerobootikud.eu/Kujundid/

Kristjan jätkab ka uuel õppeaastal koos Rakke Robootikutega, uueks projektiks on prügi sorteerimine, projekti käiguga saad tutvuda veebilehel http://rakkerobootikud.eu/ .

Tulevikutalendi konkursil võid kandideerida Sinagi, vaata tingimusi veebilehel http://www.tulevikutalent.ee/index.html.

Malle Mattisen